logo

您所在位置网站首页 > 海量文档  > 教育文化 > 教育文化

2018年7月电大《人文英语3(本)》考试真题+解析.pdf 12页

本文档一共被下载: ,您可全文免费在线阅读后下载本文档。

  • 支付并下载
  • 收藏该文档
  • 百度一下本文档
  • 修改文档简介
全屏预览

下载提示

1.本站不保证该用户上传的文档完整性,不预览、不比对内容而直接下载产生的反悔问题本站不予受理。
2.该文档所得收入(下载+内容+预览三)归上传者、原创者。
3.登录后可充值,立即自动返金币,充值渠道很便利
同意并开始全文预览
《2018年7月电大《人文英语3(本)》考试真题+解析.pdf》
试卷代号: 1379 国家开放大学(中央广播电视大学)2018 年春季学期“开放本科”期末考试 人文英语 3 试题 2018 年 7 月 注意事项 一、将你的学号、姓名及分校(工作站)名称填写在答题纸的规定栏 内。考试结束后,把试卷和答题纸放在桌上。试卷和答题纸均不得带 出考场。监考人收完考卷和答题纸后才可离开考场。 二、仔细读懂题目的说明,并按题目要求答题。答案一定要写在答 题纸指定的位置上,写在试卷上的答案无效。 三、用蓝、黑圆珠笔或钢笔答题,使用铅笔答题无效。 1292 一、交际用语(共计 10 分,每小题 2 分) 1 一5 题:选择正确的语句完成下面对话,并将答案序号写在答题纸上。 1. - Do you have any experience with caring for babies? A. Yes, I do. I have looked after kids for 3 years. B. No, you are freshmen. You should work hard. C. Yes, they are. They are very cute and smart. 2. - Ok, I'11 fix your computer right now. —Oh, take your time. A. I can't stand it B. I'm in no hurry C. That's a great idea 3. —Thank you for your MP4 player. I'11 ask Mary to take it to you soon. A. Every one loves it. B. I've bought a new one. C. The shop is closed. 4. - The advancement of technology has boosted the pace of our lives, and requires us to learn something new every day. I have chosen the online program at OU. A. Because B. Now that C. That is the reason why 5. - Your phone looks good! ? - Yes, it is a Smartphone. A. Can I have a look B. Where did you buy it C. What's it? 1293 二、词汇语法(共计 30 分,每小题 2 分) 6一20 题:阅读下面的句子,从 A、 B、 C 三个选项中选出一个能填入空白处的正确选项,井将答 案序号写在答题纸上。 6. It is said that 2000 factories closed down during the economic crisis. A. properly B. approximately C. considerably 7. Lily is a good student except she is a little bit careless. A. where B. which C. that 8. We consider it necessary Tom should improve his behavior. A. which B. that C. what 9. I have no idea k h· to ma e my speec mterestmg. A. how B. why C. when 10. There is only one thing that people can't you, and that is your wisdom. A. take care of B. take away from C. take down 11. She said she lost a pen. A. have B. has C. had 12. He asked his neighbour to his house. A. keep an eye on B. keep their eyes on C. keep their eyes open 1294 13. was very not wise. A. Telling her the truth B. Told her the truth C. Tell her the truth 14. Does the design the needs of our users? A. get B. answer C. meet 15. We have worries we'11 miss the best selling season of the skirts. Ao which B. that C why 16" He asked John he could swim. A that B. if Chow 17. We can certainly deliver high-quality education to many students at much cost. A. low B. lowest C. lower 18. Apple developed its iPad-based textbooks m with major textbook publishers. A. form B. link C. conjunction 19. Smartphone makes it simple us take photos. A. for …by R. for …to C. to …to I 20. You are saying that everyone should be equal, and this is disagree. A. why B. where C. that 1295 三、阅读理解(共计 40 分,每小题 4 分) 21-25 题;阅读下列短文,从 A、 B、 C 三个选项中选出一个正确答案,井将答案序号写在答题 纸上。 Passage 1 I want to translate the Web into every major language: every webpage, every video, and, yes, even Justin Bieber's tweets. Nowadays, most of the Web is inaccessible (不能接触的) to most people in the world because its content splits up into hundreds of languages with over 50% of it in English. This problem is pressing, now more than ever, with millions of people from China, Russia, Latin America and other quickly developing regions entering the Web. There are certainly systems (like Google Translate) that are improving every day at translating the gist of things written in other languages than English. Unfortunately, they are not yet accurate enough: even when what they spit out is intelligible (智能的), it's so badly written that people can't read more than a few lines before getting a headache. This is why a new project called Duolingo is introduced here. Duolingo aims at breaking the language barrier, and thus making the Web truly "world wide." The idea behind Duolingo is to kill two birds with one stone by solving both of these problems simultaneously. It is accomplished by transforming language translation into something that anyone can do - not just bilinguals - and that millions of people want to do: learning a foreign language. It is estimated that over one billion people worldwide are learning a foreign language, with millions doing so using computer programs. With Duolingo, people learn and translate a foreign language at the same time. When you learn on Duo lingo, the website gives you exercises set specifically for you that teach you every aspect of the new language. You may be asked to translate a sentence, to pronounce or listen to a phrase, or to describe what you see in an image. In this way, Duolingo produces translations that are as accurate as those from professional language translators. 21. What does the author want to do? A. Business communication. B. Online Translation. C. Door-to-door sales. 1296 22. According to the article, most people in the world can't receive most of the information on the Web due to the problem of A. different languages B. social conflicts C. governmental disagreement 23. Which of the following is NOT mentioned as a problem of many translating systems? A. They are not accurate enough. B. They don't work every day. C. The translations are badly written. 24. To kill two birds with one stone means to A. spend time and money making success B. do things without considering its results C. Solve both problems with only one move 25. What can you be asked to do to while using Duolingo? A. To share the product with others. B. To pay for the exercises you learn. C. To describe the image that you see. 26一30 题:请根据短文内容判断给出的语句是否正确,正确的写"T", 错误的写"F", 井将答案 写在答题纸上。 Passage 2 Better Life for All In today's society, working people can seldom find time to relax themselves in their busy schedules. They often work overtime because of too much work waiting in queue, which ends up causing a lot of physical and mental problems. However, more people are now aware that relaxation and stress-relief are necessary for life. One's health should never be sacrificed for a need to work hard. Indeed, finding time to relax makes people work more efficiently. Many people plan trips to spend their free time travelling with their loved ones. This may have been a luxury in the past, but it has become more common in recent years. Travelling at home and abroad has now become convenient and affordable. Going jogging and going to the gym have also become more popular, as they are rather 1297 convenient ways to exercise and stay fit. Exercising helps relax your body and has been shown to relieve mental stress as well. This demand for recreation and leisure service has also stimulated the economy, as new businesses are created to meet these needs. In sum, working hard is important, but having a good quality of life can actually facilitate your success at work. Knowing when and how to relax should be a part of well- balanced lifestyle. Take a walk outdoors, visit the gym, or go jogging. You will find that your time was not wasted, even if it was not spent working in your office. 26. In today's society, working people can often find time to relax themselves in their busy schedules. 27. In the past few people might afford travelling. 28. The demand for recreation and leisure service has made the economy develop. 29. Exercising can only help relax your body instead of staying fit. 30. People should take a balance between work and relaxation. 四、写作(共 20 分) 31. 根据要求写作文。 Describe the following case and the criminal suspect according to the notice in about 100 words. Wanted Crime: robbery Victim: a young man Time: at about 11. 00 p. m. last Saturday Place: on the 6th Street Loss: a handbag with a computer, mobile phone, his passport and something else Appearance of the suspect: short, slim; long, big face, big eyes with cruel eyesight; long, dirty fingernails; wear a worn jacket, a pair of jeans and trainers Anyone with info. : contact 110 at any time Reward: RMB 5 , 000 1298 试卷代号: 1379 座位号亡亡] 国家开放大学(中央广播电视大学)2018 年春季学期“开放本科”期末考试 人文英语 3 试题答题纸 2018 年 7 月 巨 四 勹 得分 1 评卷人 一、交际用语(共计 10 分,每小题 2 分) 1. 2. 3. 4. 5. 得分 1 评卷人 二、词汇语法(共计 30 分,每小题 2 分) 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 得分 1 评卷人 三、阅读理解(共计 40 分,每小题 4 分) 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 1299 得分 1 评卷人 四、写作(共 20 分) 31. 根据要求写作文。 Describe the following case and the criminal suspect according to the notice in about 100 words. Wanted Crime: robbery Victim: a young man Time: at about 11. 00 p. m. last Saturday Place: on the 6th Street Loss: a handbag with a computer, mobile phone, his passport and something else Appearance of the suspect: short, slim; long, big face, big eyes with cruel eyesight; long, dirty fingernails; wear a worn jacket, a pair of jeans and trainers Anyone with info. : contact 110 at any time Reward: RMB 5, 000 1300 试卷代号: 1379 国家开放大学(中央广播电视大学)2018 年春季学期“开放本科”期末考试 人文英语 3 试题答案及评分标准 (供参考) 2018 年 7 月 一、交际用语(共 10 分,每小题 2 分) l 一5 题:选择正确的语句完成下面对话,井将答案序号写在答题纸上。 1. A 2. B 3. B 4. C 5. A 二、词汇语法(共计 30 分,每小题 2 分) 6一20 题:阅读下面的句子,从 A、 B、 C 三个选项中选出一个能填入空白处的正确选项,并将答 案序号写在答题纸上。 6. B 7. C 8. B 9. A 10. B 11. C 12. A 13. A 11. C 15. B 16. B 17. C 18. C 19. B 20. B 三、阅读理解(共计 40 分,每小题 4 分) 21 一·25 题:阅读下列短文,从 A、 B、 C 三个选项中选出一个正确答案,并将答案序号写在答题 纸上。 21. B 22. A 23. B 24. C 25. C 26—30 题:请根据短文内容判断给出的语句是否正确,正确的写"T", 错误的写"F", 并将答案 写在答题纸上。 26. F 27. T 28. T 29. F 30. T 四、写作(共 20 分) 31. 根据要求写作文。 Describe the following case and the criminal suspect according to the notice in about 100 words. 1301 Wanted Crime: robbery Victim: a young man Time: at about 11. 00 p. m. last Saturday Place: on the 6th Street Loss: a handbag with a computer, mobile phone, his passport and something else Appearance of the suspect: short, slim; long, big face, big eyes with cruel eyesight; long, dirty fingernails; wear a worn jacket, a pair of jeans and trainers Anyone with info. , contact 110 at any time Reward: RMB 5, 000 作文评分标准 (1) 评分原则 叩本题总分为 20 分,按 6 个档次给分。 @评分时,先根据文章的内容和语言初步确宅其所属档次,然后以该档次的要求来衡 量、确定或调整档次,最后给分。 @评分时应注意的主要内容为:内容要点、句型变化、词汇运用和语法结构的准确性,语意 的连贯性、逻辑性以及应用文的格式要求。 @评分时,如拼写错误较多,书写较差,以至影响交际,将分数降低一个档次。 (2) 各档次的给分范围和要求 .完全完成了试题规定的任务; .覆盖所有内容要点; .语法结构、句型和词汇有变化; 16—20 分 .语法结构和用词准确。 .语意连贯、逻辑性强。 .应用文写作格式规范。 1302 ·较好地完成了试题规定的任务; .覆盖所有内容要点; .句型和词汇有变化; 11-15 分 .语法结构和词汇基本准确,些许错误主要是因为尝试较复杂语法结 构或词汇所致。 .语意基本连贯、有一定的逻辑性。 .应用文写作格式较为规范。 ·基本完成了试题规定的任务; .覆盖所有内容要点; .运用语法结构和词汇方面能满足任务的基本要求; 6-10 分 ·有一些语法结构或词汇方面的错误,但不影响理解。 .语意连贯性及逻辑性方面存在一定问题。 .应用文写作格式基本规范。 .虽尽力但不足以完成试题规定的任务; .仅覆盖部分主要内容,或写了一些无关内容; .语法结构和词汇运用能力很弱; 3-5 分 .有许多语法结构或词汇方面的错误,影响了对写作内容的理解。 .语意不连贯,逻辑性方面问题较大。 .应用文写作格式不规范。 .未完成试题规定的任务; ·句子不完整或无法理解; .语法结构或词汇方面错误连篇,影响对写作内容的理解;语言运用能 1-2 分 力差。 .语意不清,毫无逻辑。 .应用文写作格式不规范。 0 分 .未答题,或虽作答但不知所云。 1303
下载地址
文档纠错    收藏文档    下载帮助
特别说明: 下载前务必先预览,自己验证一下是不是你要下载的文档。
  • 上传作者 187****0091(上传创作收益人)
  • 发布时间:2019-03-18
  • 需要金币150(10金币=人民币1元)
  • 浏览人气
  • 下载次数
  • 收藏次数
  • 文件大小:179.48 KB
下载过该文档的会员

这个文档不错

0%(0)

文档有待改进

0%(0)
你可能关注的文档:


发表评论

请自觉遵守互联网相关的政策法规,严禁发布色情、暴力、反动的言论。
用户名: 验证码: 点击我更换图片

“原创力文档”前称为“文档投稿赚钱网”,本站为“文档C2C交易模式”,即用户上传的文档直接卖给(下载)用户,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载所得的收益归上传人(含作者)所有【成交的100%(原创)】。原创力文档是网络服务平台方,若您的权利被侵害,侵权客服QQ:3005833200 电话:19940600175 欢迎举报,上传者QQ群:784321556